Wybierzcie się w tą podróż razem z nami... Inspirujemy się kuchnią klasztorną dawnych Cystersów, dla których wspólne zasiadanie przy stole było celebracją codzienności.
Jak kiedyś mawiali najstarsi mnisi „dobry na wszystko: ze spirytusem miodek”. Tak więc zachęcamy do skosztowania regionalnych miodów pitnych, piw, nalewek i specjalnie wyselekcjonowanych win do dań.
Po pysznym posiłku zapraszamy do pierwszego klasztornego Spa w Polsce – Monasterium Spa, w którym wykonujemy zabiegi oparte na średniowiecznych recepturach cystersów...
od godz. 10:30 - 12:00 w restauracji serwujemy dodatkowo napoje i desery z gablotki.
śledź, ziemniak pieczony, pierożki z buraka z kozim serem, oliwa szczypiorkowa, kwaśna śmietana
papryka, cukinia, pieczarka, czerwona cebula, pomidorki koktajlowe, świeża rukola, sos dyniowy
tatar wołowy, marynowane grzyby, ogórki konserwowe, cebula marynowana, masło, chleb cysterski
Idealne jako przekąski do piw rzemieślniczych.
Polecamy pakiet degustacyjny /4 rodzaje piw po 125 ml/.
trzy rodzaje regionalnych serów, trzy rodzaje mięs cysterskich, winogrona, orzechy, żurawina, chrzan, podpłomyk
pieczona golonka, pieczony boczek, kiełbaski piwne, gorący camembert, kapusta zasmażana, żurawina, chrzan, orzechy, podpłomyk, chleb cysterski
podane z chlebem cysterskim i podpłomykiem
podany z marchewką i natką pietruszki
podany z grzanką z pesto bazyliowym
sałata rzymska baby, szpinak, cykoria, pomidorki koktajlowe, ogórek, grillowana papryka, winegret
rukola, roszponka, kiszona rzodkiewka, piklowana cebula, kalarepa, sos holenderski z avocado
pomidor, cukinia, bakłażan, oliwki
podany z purée z marchwi i rokitnika z sosem piernikowym
podany z ratatouille z warzyw sezonowych i delikatnym purée ziemniaczanym
w sosie miodowo–piwnym, z ziemniakami parisien, sałatą rzymską baby z winegretem i ogórkiem kiszonym
z gratin ziemniaczanym i sosem z miodu pitnego i malin
podany w kociołku z chlebem cysterskim
podane z sosem kurkowym i piklowaną cebulą
z batata, czarną soczewicą i fenkułem duszonym w miodzie pitnym, podana z sosem wiśniowym
podany z aksamitnym purée ziemniaczanym i mizerią
z chipsami z pietruszki i marchwi
z konfiturą z rokitnika oraz sorbetem
z sosem waniliowo-lawendowym podana z gałką lodów
dostępny w gablocie
.
z frytkami i surówką z marchewki
frytki i surówka z białej kapusty
i sosem czekoladowym
Rezerwacje
Chcesz zorganizować u nas przyjęcie, spotkanie powyżej 10 osób? Skontaktuj się z nami. Zorganizujemy dla Ciebie idealne spotkanie przy stole.
Rezerwacja przyjęć okolicznościowych i stolików powyżej 10 osób
+48 690 815 915
48 507 057 300
Kontakt i rezerwacje stolików do 10 osób
Godziny otwarcia