Begleiten Sie uns auf dieser Reise... Wir lassen uns von der klösterlichen Küche der alten Zisterzienser inspirieren, für die das gemeinsame Sitzen am Tisch eine Feier des Alltags war.
Wie die ältesten Mönche einst sagten: „Gut für alles: mit Spiritus Honig“. Deshalb laden wir Sie ein, regionale Honigweine, Biere, Liköre und speziell ausgewählte Weine zu den Gerichten zu probieren.
Nach dem köstlichen Essen laden wir Sie in das erste klösterliche Spa in Polen – Monasterium Spa – ein, wo wir Behandlungen nach mittelalterlichen Rezepturen der Zisterzienser durchführen...
Weniger Gerichte, aber immer noch viel Liebe!
Wir servieren ein verkürztes Menü.
+48 695 320 482
śledź, ziemniak pieczony, pierożki z buraka z kozim serem, oliwa szczypiorkowa, kwaśna śmietana
papryka, cukinia, pieczarka, czerwona cebula, pomidorki koktajlowe, świeża rukola, sos dyniowy
tatar wołowy, marynowane grzyby, ogórki konserwowe, cebula marynowana, masło, chleb cysterski
Idealne jako przekąski do piw rzemieślniczych.
Polecamy pakiet degustacyjny /4 rodzaje piw po 125 ml/.
trzy rodzaje regionalnych serów, trzy rodzaje mięs cysterskich, winogrona, orzechy, żurawina, chrzan, podpłomyk
pieczona golonka, pieczony boczek, kiełbaski piwne, gorący camembert, kapusta zasmażana, żurawina, chrzan, orzechy, podpłomyk, chleb cysterski
podane z chlebem cysterskim i podpłomykiem
podany z marchewką i natką pietruszki
podany z grzanką z pesto bazyliowym
sałata rzymska baby, szpinak, cykoria, pomidorki koktajlowe, ogórek, grillowana papryka, winegret
rukola, roszponka, kiszona rzodkiewka, piklowana cebula, kalarepa, sos holenderski z avocado
pomidor, cukinia, bakłażan, oliwki
podany z purée z marchwi i rokitnika z sosem piernikowym
podany z ratatouille z warzyw sezonowych i delikatnym purée ziemniaczanym
w sosie miodowo–piwnym, z ziemniakami parisien, sałatą rzymską baby z winegretem i ogórkiem kiszonym
z gratin ziemniaczanym i sosem z miodu pitnego i malin
podany w kociołku z chlebem cysterskim
podane z sosem kurkowym i piklowaną cebulą
z batata, czarną soczewicą i fenkułem duszonym w miodzie pitnym, podana z sosem wiśniowym
podany z aksamitnym purée ziemniaczanym i mizerią
z chipsami z pietruszki i marchwi
z konfiturą z rokitnika oraz sorbetem
z sosem waniliowo-lawendowym podana z gałką lodów
dostępny w gablocie
.
mit Pommes und Karottensalat
i sosem czekoladowym
Reservierungen
Möchten Sie bei uns eine Feier oder ein Treffen für mehr als 10 Personen organisieren? Kontaktieren Sie uns. Wir organisieren für Sie das perfekte Treffen am Tisch.
Reservierung von Feierlichkeiten und Tischen für mehr als 10 Personen
+48 690 815 915
48 507 057 300
Kontakt und Tischreservierungen bis zu 10 Personen
Öffnungszeiten