Wybierzcie się w tą podróż razem z nami... Inspirujemy się kuchnią klasztorną dawnych Cystersów, dla których wspólne zasiadanie przy stole było celebracją codzienności.
Jak kiedyś mawiali najstarsi mnisi „dobry na wszystko: ze spirytusem miodek”. Tak więc zachęcamy do skosztowania regionalnych miodów pitnych, piw, nalewek i specjalnie wyselekcjonowanych win do dań.
Po pysznym posiłku zapraszamy do pierwszego klasztornego Spa w Polsce – Monasterium Spa, w którym wykonujemy zabiegi oparte na średniowiecznych recepturach cystersów...
Zapraszam
Szef Kuchni Krzysztof Pawłowski
podany z marynowanymi grzybami i dodatkami z naszej spiżarni.
w occie przygotowanym na bazie piwa z naszego browaru w oleju rzepakowym i w czerwonej cebuli.
kaszą kuskus z warzywami, zapiekany z ziołowym pesto z sosem z orzechów nerkowca i palonej papryki.
w hotelowej wędzarni z marynatami, żurawiną, chrzanem oraz cysterskim pieczywem.
z suszonymi owocami, konfiturą żurawinową i paluszkami grissini.
*Możliwość wymiany pieczywa na pieczywo bezglutenowe.
*Nasz chleb wypiekany jest w oparciu o cysterskie średniowieczne receptury.
z pudrem imbirowym oraz chipsami z pasternaku.
z czosnkiem niedźwiedzim podany z pierożkami faszerowanymi dojrzewającą szynką.
z dojrzewającym serem i grzankami.
*Zupa popularna w średniowiecznej Europie, odmiana zupy serowej.
*Wzbogacona piwem z naszego Rzemieślniczego Browaru Podklasztorze przygotowywana w oparciu o przepis z XVIII wiecznej księgi.
z sosem borowikowym oprószony serem.
z dojrzewającym boczkiem wieprzowym oraz serem korytnickim.
*Makarony dostępne w wersji wegańskiej i bezglutenowej.
jabłkami, orzechami karmelizowanymi w miodzie podana z sosem żurawinowym.
*Sałatki podawane z pieczywem.
*Możliwość wymiany pieczywa na pieczywo bezglutenowe.
podanym na sałacie z warzywami i awokado z sosem cytrusowo-miodowym.
*Dostępna wersja wegańska z grillowanym tofu.
*Sałatki podawane z pieczywem.
*Możliwość wymiany pieczywa na pieczywo bezglutenowe.
na ziemniakach pieczonych w tymianku oraz sezonową surówką.
duszony z rozmarynem i cytryną na puree z zielonego groszku i sałatce z pieczonej papryki z sosem kaparowym.
podany na zapiekance ziemniaczanej i surówce z kapusty z beczki.
*Czy wiesz, że to właśnie Cystersi sprowadzili w XII-wieku do Polski karpia?
Tę nie tylko wigilijną rybę, my dziś dla Was podajemy w marynacie w cebuli i maślance według tradycyjnej receptury.
podana z puree z dyni piżmowej i kompresowanym ogórkiem z imbirem.
rukolą, szpinakiem i pastą aioli.
z pieczonymi ziemniakami i sosem balsamicznym z dodatkiem marakui.
duszone w złocistym piwie w sosie z suszonej śliwki, na ziemniakach w popiele z surówką sezonową.
z warzywami korzennymi, maślakami i cysterskim pieczywem.
z konfiturą z rokitnika oraz sorbetem.
z kremem śmietankowo waniliowym.
dostępny w gablocie.
z zacierkami lub ryżem
z marchewką i makaronem
z musem bananowym i truskawkowym
podane z frytkami i surówką
ziemniaczanymi kulkami i surówką
z sezonowymi owocami
Rezerwacje
Chcesz zorganizować u nas przyjęcie, spotkanie powyżej 10 osób? Skontaktuj się z nami. Zorganizujemy dla Ciebie idealne spotkanie przy stole.
Rezerwacja przyjęć okolicznościowych i stolików powyżej 10 osób
+48 607 555 627
+44 714 61 00
Kontakt i rezerwacje stolików do 10 osób
Godziny otwarcia