Hotelowa restauracja – czym się kierować przy jej wyborze?

Wybierz najlepszą restaurację hotelową

Najważniejszy wystrój i menu

Także poza miastem istnieje ogromny wybór restauracji, barów, kawiarni, w których zamówisz swoje ulubione dania. Jednak nie we wszystkich odnajdziesz to “coś”, co zachęci Cię do spędzenia tam czasu. Poszukując najlepszej restauracji dla siebie, zwróć uwagę przede wszystkim na wystrój, który będzie odpowiadał Twojemu gustowi. Dzięki temu będziesz czuł się w restauracji swobodnie i dobrze. Kolejną kwestią jest menu. Ważne, aby znalazły się w nim Twoje ulubione potrawy lub dania, których zawsze chciałeś skosztować.

Spełnij swoje marzenia i przenieś się w czasie

W miastach i w hotelach mieszczących się poza miejskim zgiełkiem znajdziesz wiele restauracji, które zachęcają niecodziennym wystrojem. Dzięki niemu masz szansę spełnić swoje marzenia i na przykład przenieść się w daleką przeszłość. Być może tęsknisz za dawnymi czasami, kiedy Polska była “krainą mlekiem i miodem płynącą”? I tu mamy dla Ciebie miłą niespodziankę. Istnieje bowiem wyjątkowe miejsce. To hotel blisko Warszawy mieszczący się w murach dawnego klasztoru Cystersów, w którym będziesz mógł rozsiąść się wygodnie przy drewnianym stole i uczestniczyć w królewskiej uczcie smaków. Restauracja Miód i Wino z pewnością skradnie Twoje serce swoim klimatem i niezwykłym menu. Tylko tu poczujesz prawdziwy aromat staropolskiej kuchni. Zachwycisz się głębokim smakiem, niepowtarzalnym aromatem i wyjątkowym kolorem najwyższej jakości trunków, tworzonych w zgodzie z dawnymi recepturami. Miody pitne w dawnych czasach były głównym napitkiem alkoholowym, który gościł na stołach dworków szlacheckich i na królewskich zamkach. Dziś także i Ty możesz delektować się smakiem miodu pitnego, z którego niegdyś Polska słynęła w całej Europie.

Harmonijne menu dopasowane do wystroju restauracji

Wystrój hotelowej restauracji ma ogromne znaczenie. Dzięki atrakcyjnej aranżacji tworzy się wyszukana atmosfera, która wpływa bezpośrednio na Twoje samopoczucie. Wchodząc do pomieszczenia, w którym dominują elementy wystroju składające się z naturalnych i najprostszych materiałów: kamienia, drewna, czy mosiądzu, masz wrażenie, że naprawdę przenosisz się w czasie.

W menu znajdziesz wyszukane specjały, jakich nie mogło zabraknąć na królewskich dworach i w przydrożnych karczmach. W hotelowej restauracji, mieszczącej się w średniowiecznych murach, dominują dania charakterystyczne dla staropolskiej kuchni, których bazą są ryby i dziczyzna. Oprócz nich znajdziesz tu także bogate w smaki wyroby własne, takie jak: słodkie konfitury, wędliny z domowej wędzarni i aromatyczne sery.