Oktoberfest w Hotelu Podklasztore – bawarskie święto piwa w Restauracji Miód i Wino
Oktoberfest to największe święto piwa na świecie, które od ponad 200 lat odbywa się w Monachium. Co roku przyciąga miliony gości spragnionych złocistego trunku i bawarskiego klimatu. W tym roku bawarska tradycja zawitała także do Sulejowa!
W naszej Restauracji Miód i Wino przygotowaliśmy specjalną ofertę, która pozwoli poczuć magię Oktoberfest bez wyjazdu do Niemiec. Wszystko dzięki naszemu lokalnemu browarowi rzemieślniczemu, gdzie powstają wyjątkowe piwa kraftowe inspirowane bawarską tradycją.
Festiwalowe piwa kraftowe – prosto z naszego browaru
Podczas Oktoberfest w Restauracji Miód i Wino serwujemy cztery unikalne piwa rzemieślnicze:
Piwo Marcowe (Oktoberfestbier) – klasyk bawarskiego święta, piwo dolnej fermentacji o miedzianej barwie, pełne smaku i chlebowego aromatu.
Pszenica „Pszeor” – jasne, mętne piwo kraftowe górnej fermentacji z nutami banana i goździka.
Wędzony Koźlak Pszeniczny – rzemieślnicze piwo o bogatym smaku, z akcentem suszonych owoców dzięki tradycyjnemu suszeniu słodu dymem dębowym.
„Opactwo” – Pils niemiecki – nasze sztandarowe piwo rzemieślnicze, orzeźwiające i wytrawne, idealne na każdą okazję.
Wszystkie serwujemy w prawdziwie bawarskim stylu – kuflach o pojemności 1 litra.
Jeśli chcesz skosztować - polecamy deskę degustacyjną piw!
Promocja – piwo w kuflu 1L tylko 36 zł
Na czas festiwalu przygotowaliśmy wyjątkową promocję – piwo kraftowe w litrowym kuflu tylko 36 zł. To okazja, by spróbować tradycyjnych smaków bawarskich w połączeniu z kunsztem naszego lokalnego browaru rzemieślniczego.
Browar Podklasztorze – tradycja i rzemiosło
Nasze piwa powstają w Browarze Podklasztorze, gdzie historia XII-wiecznego opactwa spotyka się z pasją do piwowarstwa. To tutaj Krzysiek – nasz piwowar – dba o każdy etap warzenia, tworząc unikalne piwa kraftowe, które zachwycają smakiem i aromatem.
Oktoberfest w łódzkim – bawarskie święto bliżej niż myślisz
Nie trzeba jechać do Monachium, by poczuć magię Oktoberfest. Wystarczy odwiedzić Hotel Podklasztorze i Restaurację Miód i Wino, by cieszyć się najlepszym piwem rzemieślniczym, wyjątkową kuchnią i atmosferą bawarskiego święta.
Przyjdź i sprawdź, ile litrów kraftowego szczęścia jesteś w stanie unieść!